Barbro Lindgrens handskrivna manus

Finns det en enda svensk som inte vet vem Barbro Lindgren är? Som aldrig hört talas om henne, som aldrig läst någon av hennes över 100 böcker? Jag tror inte det. Som korrläsare åt bland annat Karneval förlag, som gett ut ett stort antal av Barbro Lindgrens senaste -...

läs mer

Om Syriens tystade röster

Jag hade uppdraget att korrläsa manuset som nu kommit ut i bokform på Karneval förlag: Syriens tystade röster. Efter några sidors läsande glömde jag nästan bort att jag skulle korrläsa manuset, jag ville bara läsa vidare och vidare, snabbt. Men självklart tog jag...

läs mer

En bok om Syrien

 Korrläsning av manus är en mycket givande sysselsättning. Man läser ett manus noga, hittar ett och annat korrfel här och där och ibland - beroende på författarens kunskaper i svenska språket - något syftningsfel eller grammatiskt dito. Samtidigt får man läsa en...

läs mer

Arkiv

Mummelförlagets böcker

Mummelförlagets böcker