Meritera har funnits i 25 år. Sajten har funnits i 20 år, men den behövde en rejäl ansiktslyftning. Jag har aldrig byggt en hemsida själv utan har tidigare använt en färdig mall. Nu beslöt jag mig för att försöka att helt och hållet själv skapa sidan ända från grunden. Det var betydligt lättare sagt än gjort! Och det tog betydligt längre tid än jag trott…

Jag har tittat på otaliga tutorials på YouTube, läst anvisningar av olika slag och kvalitet, provat mig fram, varit mycket nära att ge upp eftersom det verkligen har varit mycket svårt. Dels är alla anvisningar på engelska; dels är det massor av begrepp som man måste lära sig helt nya och säger ingenting till en som aldrig programmerat eller “byggt” en hemsida.  Jag visste inte vad en “blurb” var, till exempel…

Efter otaliga timmar av trial and error – med betoning på error – ser sidan nu ut så här och kan presenteras. den är dock inte färdig än, det finns en del som jag vill lägga till och ändra på, men den innehåller i alla fall nu cirka 80 procent av vad den ska innehålla när den är helt klar.

Jag har tagit bort alla gamla bloggposter, de finns i mitt arkiv. Men här börjar jag på ny kula och därför blir detta min bloggpost nummer 1.