Klicka på omslagsbilden för att läsa mer om boken på det norska förlaget Dreyers sajt.

Det internationella genombrottet – från enpartistat till mångkulturell stat (originaltes titel Det internasjonale genombruddet) av norrmannen Terje Tvedt är nästa omfattande manus jag tagit mig an att korrläsa och språkgranska. Gott och väl 350 stora boksidor.

Boken är tänkt att komma ut i början av 2019 och något omslag finns inte ännu, men så här ser en norska utgåvan ut. Bokförlaget Karneval står för utgivningen av den här boken som väckt mycket stor uppmärksamhet i Norge, nedan finns ett klipp ur intervjuprogrammet Torp (programledaren heter Ole Torp) som sändes i NRK i februari 2018, med författaren Terje Tvedt. Klicka på bilden för att se det knappt halvtimmeslånga programmet, som presenteras så här:

Terje Tvedt hevdar at “eliten” har avvikla Norge som nasjonalstat gjennom innvandring og islam. Kritikken har tatt av etter at han kom med boka “Det internasjonale gjennombruddet”. Terje Tvedt er professoren som satt fyr på innvandringsdebatten, og som mener godhetstyrraniet styrer Norge.

Klicka på bilden för att komma till programmet.

En sida ur den del av manuset som jag hittills har hunnit läsa (klicka på sidan för att läsa den i större format):

Om boken har i Norge, bland mycket annat, sagts och skrivits följande:

Mange ser fram til en ny bok eller artikkel av Terje Tvedt med den samme sitrende forventningene som de i sin pure ungdom ventet på den neste langspillplaten av The Rolling Stones, The Who, Jefferson Airplane eller et annet band som ble oppfattet som nådeløst anti-establishment.
Espen Søbye, Morgenbladet

«For en journalist er boken gefundenes fressen. Den er en nøkkel som gjør at man forstår dagens politikk bedre.»
Asbjørn Ness, FINANSAVISEN

Det är ett roligt uppdrag att korrläsa och språkgranska ett välskrivet (och väl översatt) manus, dessutom i ett viktigt ämne. För samtidigt får jag ju läsa boken också.

Läs också:
Hjälp med att formulera artiklar och andra texter
Att korrläsa bokmanus

 

© denna sajt. Vänligen länka till originalinlägget vid ev citat.